دانستني ها دانستني ها .

دانستني ها

روغن زيتون و تاثير آن بر معده

خواص روغن زيتون براي معده بر اساس جديدترين تحقيقات
روغن طبيعي كه از ميوه زيتون استخراج مي شود، همان روغن زيتون است كه فوايد بسيار زيادي براي سلامت انسان دارد. يكي از اين مزايا، خواص روغن زيتون براي معده است.
به گزارش گروه بازرگاني خبرگزاري دانشجو، روغن طبيعي كه از ميوه زيتون استخراج مي شود، همان روغن زيتون است كه فوايد بسيار زيادي براي سلامت انسان دارد. يكي از اين مزايا، خواص روغن زيتون براي معده است. يكي از دلايل مهم اهميت روغن زيتون، اين است كه اين روغن داراي يك چربي تك اشباع نشده به نام اسيد اولئيك مي باشد. شكل ظاهري اين چربي، كه 73 درصد از كل محتواي روغن را تشكيل مي دهد، مايع روغني زرد كمرنگ يا مايل به قهوه‌اي است. چربي تك اشباع نشده يك افزودني سالمي براي رژيم هاي غذايي است كه در روغن زيتون موجود مي باشد.

روغن زيتون يك روغن طبيعي است كه حدود 14 درصد از آن را چربي اشباع شده تشكيل مي دهد. اين روغن حاوي 11 درصد شامل چربي غيراشباع، مانند اسيدهاي چرب امگا 6 و امگا 3 مي باشد. اين ويژگي ها باعث شده است كه روغن زيتون يك روغن مغذي باشد.

روغن زيتون براي بيماري هايي مانند سرطان، ديابت نوع 2، مشكلات گوارشي و بيماري هاي معده مفيد است. پژوهش ها و تحقيقات انجام شده نشان داده است كه چربي تك اشباع نشده التهاب را كاهش مي دهد. اسيد اولئيك موجود در روغن زيتون، اثرات مفيدي بر ژن هاي مرتبط با سرطان دارد. روغن زيتون علاوه بر اسيدهاي چرب مفيد، حاوي مقادير كمي ويتامين E و K نيز مي باشد.

با توجه به اهميت هضم غذا در معده كه نتيجه آن سوخت و ساز در بدن مي باشد؛ روغن زيتون گزينه اي سالم براي پخت و پز مي باشد. زيرا اسيد اولئيك موجود در روغن زيتون در برابر حرارت بالا بسيار مقاوم است. روغن زيتون سرشار از آنتي اكسيدان هاي قوي مي باشد. اين آنتي اكسيدان ها از نظر بيولوژيكي كارآمد بوده و مي توانند خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن را كاهش دهند.

خواص روغن زيتون براي معده بر اساس جديدترين تحقيقات

خواص روغن زيتون فرابكر براي معده
روغن زيتون يكي از آن غذاهايي است كه بدن بلاواسطه و مستقيم آن را جذب مي كند. به همين دليل اگر با معده خالي استفاده شود، تمام مواد مفيد و مقوي آن بسيار نيكوتر و تندتر جذب مي شود. علاوه بر جذب خوب و سريع مواد مغذي، خواص آنها نيز چند برابر مي شود. روغن زيتون به دليل دارا بودن چربي تك اشباع نشده، داراي خاصيت ضد التهابي بوده كه اين موضوع به كاهش ورم معده كمك مي كند.

از ديگر خواص روغن زيتون براي معده، محتواي بالاي هيدروكسي كورتيزول در آن مي باشد. اين محتواي بالاي هيدروكسي كورتيزول مي تواند از بروز سرطان هاي مربوط به دستگاه گوارش جلوگيري كند.

امروزه به دليل برخي رژيم هاي غذايي، اختلالات گوارشي گسترده شده است. كه اين اختلالات مي توانند گاهي بدون هشدار ايجاد شوند. به طور چشمگيري هزينه اختلالات گوارشي در دنيا بسيار بالا است. تحقيقات علمي انجام شده در خصوص فوايد روغن زيتون، نشان دهنده و تاييد كنده خواص مفيد آن براي دستگاه گوارش است. به همين دليل روغن زيتون مدت هاي بسياري ست كه براي درمان اختلالات گوارشي استفاده مي شود.

سيستم گوارشي سوخت تمام بدن انسان را تامين مي كند. سيستم گوارشي از تمام سيستم هاي ديگر بدن پشتيباني مي كند. اگر سيستم گوارشي بدن تعادل طبيعي باكتري هاي خوب و بد خود را از دست بدهد؛ ممكن است برخي از شرايط گوارشي ناخوشايند ايجاد شوند. اسهال و يبوست تنها بخشي از آن شرايط ناخوشايند است.

خستگي شديد، حالت تهوع، زخم هاي چشم و دهان، بيماري هاي پوستي مانند اگزما و پسوريازيس و اختلالات سلامت روان مانند افسردگي و اضطراب و ... تماما با سلامت دستگاه گوارش مرتبط هستند. روغن زيتون اثرات مفيدي بر روي معده دارد به همين دليل خواص روغن زيتون براي معده را نمي توان ناديده گرفت.

روغن زيتون و تاثير آن بر سيستم گوارش
خواص روغن زيتون براي معده بر اساس جديدترين تحقيقات

در حال حاضر به دليل رژيم هاي غذايي نامناسب، آلرژي ها و سبك زندگي پرمشغله افراد بسياري دچار مشكلات گوارشي مي شوند. يكي از مشكلاتي كه انسان ها در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم مي كنند عجله داشتن است. اين روزها همه‎ي افراد با كمبود وقت و زمان مواجه هستند به همين دليل براي انجام هر كاري عجله دارند. به عنوان مثال تند تند غذا خوردن، غذا خوردن با سرعت يكي از دلايل رفلاكس معده است. همچنين خوردن غذاهاي پرچرب نيز مي تواند باعث سوزش معده شود.

هنگامي كه شما غذاي خود را قورت مي دهيد، بدن شما با ترشح اسيدها و ساير تركيباتي كه به تجزيه غذا كمك مي كند و مواد مغذي موجود در آن را به سراسر بدن منتقل مي كند، كنترل آن را به دست مي گيرد.

احساس سوزش در معده، سر دل، گلو يا مري به دليل غلظت بالاي اسيد معده در بدن شما، هنگام تلاش براي هضم اين نوع مواد غذايي ناسالم ايجاد مي شود. پژوهش هاي انجام گرفته در اين خصوص ثابت كرده است كه روغن زيتون مي تواند ترشح اسيد معده را كاهش دهد. روغن زيتون با جلوگيري از ترشح اسيد معده و همچنين و جلوگيري از برگشت شيره معده از معده به مري، رفلاكس و سوزش معده، گلو و مري را از بين مي برد.

از ديگر خواص روغن زيتون براي معده جلوگيري از تحرك اسيد معده است. به همين دليل، محتويات معده به تدريج و به آرامي وارد دوازدهه مي شود. اين امر باعث مي شود فرد احساس سيري بيشتري كند، هضم بهتري داشته باشد و از جذب كامل مواد مفيد و مغذي در روده بهره مند شود. به اين ترتيب روغن زيتون به هضم غذا در حالتي ايده آل كمك مي كند.

روغن زيتون براي پخت و پز
روغن هاي مختلف آشپزي زيادي وجود دارد كه ادعا مي كنند بهترين هستند. با اين حال هنگامي كه شما مهمترين عوامل مؤثر در نحوه واكنش يك روغن به دماي بالا، ثبات اكسيداتيو و نسبت چربي هاي اشباع نشده را در نظر مي گيريد روغن زيتون در اولويت است. در حالي كه روغن نارگيل داراي پايداري اكسيداتيو است ولي به نسبت روغن زيتون آنتي اكسيدان هاي كمي دارد. روغن زيتون سرشار از آنتي اكسيدان هاي مفيد مانند توكوفرول ها و هيدروكسي تيروزول است.

روغن زيتون براي پخت و پز بسيار مناسب است زيرا مي تواند مكمل هر دو غذاي شيرين و خوش طعم باشد. مطالعات نشان مي دهد كه پخت و پز با روغن زيتون مي تواند باعث افزايش ميزان مواد مغذي غذاي شما شود. اين بدان دليل است كه آنتي اكسيدان ها در روغن زيتون در برابر حرارت زياد مقاوم هستند و نه تنها از بين نمي روند بلكه جذب غذاي پخته شده نيز مي شوند.

طبق آزمايشي وقتي كلم بروكلي با روغن آفتابگردان پخته شد موجب كاهش چندين تركيب مفيد در كلم بروكلي از جمله ويتامين C شد. در صورتي كه وقتي در روغن زيتون تصفيه نشده پخته شد، سطح اين تركيبات مفيد، بدون هيچ تغييري باقي ماند كه اين خاصيت روغن زيتون واقعا بي نظير است.

فوايد روغن زيتون براي معده
خواص روغن زيتون براي معده بر اساس جديدترين تحقيقات

تحقيقات انجام شده پيرامون خواص روغن زيتون براي معده ادعا مي كنند كه نوشيدن اين روغن مي تواند بدن انسان را سم زدايي كرده و معده را آرام كند.

هميشه و در همه حال رسانه ها و اطلاعيه پزشكي و سلامت انسانها را به سوي دريافت چربي هاي سالم توصيه شده هدايت مي كنند.

بسياري از افراد ممكن است به اندازه كافي چربي كل مصرف كنند، اما بسياري از آنها از دريافت اسيدهاي چرب چند غير اشباع و اسيدهاي چرب تك غير اشباع كه در برخي از آجيل ها، مغزها، دانه هاي غذايي و ساير منابع گياهي ديده مي شوند، كوتاهي كرده و آن را مصرف نمي كنند.

گاهي ممكن است دليل اين امر در دسترس نبودن و قيمت بالاي آجيل ها، مغزها و دانه باشد. روغن زيتون يكي از غني ترين منابع گياهي براي اسيدهاي چرب تك غيراشباع است. به همين علت مصرف آن مي تواند به شما در رفع نيازهاي اين نوع چربي كمك كند. اين روغن دسترسي بيشتري نسبت به ديگر مواد غذايي داشته و قيمت آن نيز نسبت به بقيه مناسب تر است.

بررسي هاي انجام شده نشان داده است كه اسيدهاي چرب تك غير اشباع در برخي از محصولات حيواني نيز يافت مي شوند، اما مطالعات علمي ثابت كرده است كه بيشترين فوايد اين مواد، در منابع گياهي به دست مي آيد. خوردن روغن زيتون در روز مي تواند كمبود اين اسيدها را تامين كند.

منبع:خبرگزاري دانشجو


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۱۳:۵۷ توسط:zahra.i موضوع: نظرات (0)

كاربرد روغن زيتون و روغن كنجد


خريد روغن زيتون و روغن كنجد درست مانند خريد برنج و چاي بايد در صدر فهرست خريد مايحتاج خانواده قرار بگيرد. درواقع اين دو محصول طبيعي در كنار يكديگر عمده نياز اعضاي خانواده را به چربي‌هاي مفيد برطرف مي‌كند. در ضمن خريد روغن كنجد و روغن زيتون همه سبك‌هاي آشپزي را پوشش مي‌دهد. بدين ترتيب لازم نيست كه محصولات مختلف براي سرخ‌كردن، پخت‌وپز و چاشني خريداري كنيد. در اين نوشته خواص اين دو روغن را شناخته و خواهيد دانست كه هر كدام چه كاربردي در برنامه غذايي روزانه خانواده شما دارد.

كاربرد روغن زيتون و روغن كنجد فرابكر در برنامه غذايي روزانه
خواص روغن زيتون
روغن زيتون يك محصول طبيعي پرخاصيت است كه به‌عنوان ماده افزايش‌دهنده طول عمر شناخته مي‌شود. مهم‌ترين خواص اين روغن براي اعضاي خانواده عبارتنداز:

پيشگيري و كنترل ديابت:
تركيب اولئوروپئين مشتق‌شده از زيتون به بدن كمك مي‌كند تا انسولين بيشتري ترشح كند. انسولين همان هورموني است كه متابوليسم را كنترل و قند خون را تنظيم مي‌كند.

پيشگيري از انواع سرطان:
از آنجايي كه روغن زيتون غني از اسيدهاي چرب غيراشباع يا همان چربي‌هاي سالم و همچنين آنتي‌اكسيدان بالا است، مي‌تواند يك ضد التهاب قوي باشد. اين محصول با محافظت از سلول‌ها در برابر اكسيداسيون و راديكال‌هاي آزاد از انواع سرطان به‌خصوص سرطان سينه پيشگيري مي‌كند.

بهبود سلامت قلب:
اين روغن با كاهش كلسترول بد خون يا LDL و كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 به‌طور همزمان، احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي را كاهش مي‌دهد.

بهبود سلامت عمومي بدن:
چربي‌هاي سالم در روغن زيتون مي‌توانند به عنوان يك منبع پايدار انرژي عمل كنند. افرادي كه روغن زيتون مصرف مي‌كنند، تناسب اندام داشته و مغز سالم‌تري دارند. همچنين سطح هورمون‌ها در افرادي كه اين روغن را مصرف مي‌كنند در حالت ايده‌ال قرار داشته و به‌اين ترتيب عملكردهاي اندام‌هاي بدن بهبود پيدا مي‌كند.

بهبود سلامت مغز و پيشگيري از آلزايمر:
عامل آلزايمر ايجاد پلاك‌هاي بتا آميلوئيد است. تحقيقات نشان مي‌دهد كه روغن زيتون اين پلاك‌ها را حذف كرده و اجازه نمي‌دهد بيماري به مغز نفوذ كند.

خواص ضد باكتري:
روغن زيتون يك آنتي‌باكتريال قدرتمند است كه از نفوذ باكتري‌هايي مانند هليكوباكتر جلوگيري مي‌كند. اين باكتري در معده زندگي مي‌كند و عامل زخم معده و سرطان است. همچنين تحقيقات نشان مي‌دهد كه 30 گرم روغن زيتون بكر، مي‌تواند عفونت هليكوباكتر را در 10 تا 40 درصد از افراد در كمتر از دو هفته از بين ببرد.

جهت مشاهده خواص، قيمت و خريد روغن زيتون به آدرس زير مراجعه فرماييد:

خواص روغن كنجد
كاربرد روغن زيتون و روغن كنجد در برنامه غذايي روزانه

روغن كنجد خواص قابل‌توجهي دارد كه مهم‌ترين آن عبارتنداز:

پيشگيري از بيماري‌هاي مزمن:
روغن كنجد پر از آنتي‌اكسيدان است. همچنين ويتامين E ، فيتوسترول، سزامول و سزامينول از عناصر مهم موجود در اين محصول هستند. اين تركيبات به مبارزه با راديكال‌هاي آزاد در بدن شما كمك كرده و خطر ابتلا به بيماري‌هاي مزمن را كاهش مي‌دهد.

پيشگيري از بيماري‌هاي قلب و عروق:
روغن كنجد نسبت متعادلي از اسيدهاي چرب امگا3، امگا6 و امگا9 دارد. امگا3 و امگا6 چربي‌هاي چند غيراشباع و اسيدهاي چرب امگا9 چربي تك‌غيراشباع هستند. تحقيقات نشان مي‌دهد كه رژيم غذايي حاوي اين چربي‌هاي سالم خطر ابتلا به بيماري قلبي را كاهش مي‌دهد.

كاهش كلسترول:
مصرف روغن كنجد به كاهش كلسترول LDL و تري‌گليسيريد موجود در خون كمك مي‌كند. اين قابليت به سلامت مغز و قلب كمك مي‌كند.

درمان زخم، سوختگي، درد و التهاب:
بسياري از فرهنگ‌ها در طب سنتي خود از روغن كنجد به‌عنوان ضد التهابي استفاده كرده‌اند. اين محصول براي درمان دردهاي مفصلي و درد دندان‌، ترميم جاي خراش و زخم، برطرف كردن گرفتگي‌هاي پيش از قاعدگي و ... مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

ارتقاء سلامت و زيبايي موها:
كنجد و ويتامين E موجود در روغن كنجد براي موها بسيار مفيد هستند. اين روغن حاوي دو عنصر آنتي‌اكسيداني است كه استحكام و درخشندگي مو را بهبود مي‌بخشد.

كاهش استرس و افسردگي:
روغن كنجد داراي اسيد آمينه به نام تيروزين است. تيروزين سروتونين را افزايش مي‌دهد. سروتونين به مبارزه با احساسات منفي و استرس و افسردگي كمك مي‌كند.

محافظت از پوست در برابر آفتاب:
تحقيقات نشان مي‌دهد كه آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در روغن كنجد پوست را در برابر آسيب‌هاي اشعه UV حفظ مي‌كند. به‌طور دقيق‌تر اين روغن تا 30 درصد از پوست دربرابر اشعه‌هاي UV محافظت مي‌كند. در حاليكه روغن‌هاي ديگر تنها 20 درصد از پوست در برابر اشعه‌هاي UV مراقبت مي‌كنند.

كاربرد روغن زيتون در تغذيه خانواده
اين روغن را مي‌توانيد به روش‌هاي زير مورداستفاده قرار دهيد:

كاربرد روغن زيتون و روغن كنجد در برنامه غذايي روزانه

چاشني سالاد: فرقي نمي‌كند سالاد شما متشكل از كاهو، گوجه و خيار باشد يا بروكلي و كلم سفيد؛ در هرصورت روغن زيتون يك چاشني عالي براي آن محسوب مي‌شود. سالاد با چاشني روغن زيتون قبل از غذا به شما احساس سيري مي‌دهد و به‌اين‌شكل از پرخوري پيشگيري مي‌كند.
پخت‌وپز: روغن دانه‌هاي زيتون جايگزين سالم و عالي براي كره در كيك و انواع نان است.
مزه‌دار كردن: اين روغن را مي‌توان هنگام سرو سوپ، خوراك لوبيا، سبزيجات بخارپز و يا سالاد به عنوان چاشني مورداستفاده قرار داد.
كاربرد روغن كنجد در تغذيه خانواده
اين روغن را مي‌توان با خيال راحت به روش‌هاي زير مورداستفاده قرار داد:

تهيه سس سالاد: روغن كنجد با عطر و طعم فوق‌العاده‌اي كه دارد، يكي از بهترين چاشني‌ها براي انواع سالاد محسوب مي‌شود.
طبخ انواع غذا: اين روغن را مي‌توان در درجه حرارت‌هاي مختلف براي طبخ و سرخ كردن غذا به‌كار برد.
روغن نان و شيريني: اضافه كردن روغن كنجد به مايع نان و شيريني عطر و طعم منحصربه‌فردي به آن مي‌بخشد.
مرينيت گوشت و مرغ: يكي از بهترين چاشني‌ها براي مرينيت گوشت و مرغ روغن كنجد است. اين محصول علاوه‌بر طعم بي‌نظيري كه به گوشت و مرغ مي‌دهد، خواص آن را بهبود مي‌بخشد.

منبع: سلامت نيوز


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۰۷:۰۰ توسط:zahra.i موضوع: نظرات (0)

نحوه تشخيص روغن زيتون اصل


اگر به دنبال خريد روغن زيتون اصل و طبيعي هستيد، در اين گزارش با ماهمراه شويد تا با روش هاي تشخيص روغن زيتون اصل و تقلبي بيشتر آشنا شويد.

چگونه روغن زيتون اصل را تشخيص دهيم؟
به گزارش ايلنا، روغن زيتون از روغن هاي گياهي چند منظوره است كه داراي كاربردهاي گسترده اي در زمينه هاي مختلف از آشپزي گرفته تا طب سنتي و محصولات بهداشتي و آرايشي مي باشد و به لطف تركيبات و مواد مغذي فراواني كه در آن وجود دارد از ديرباز به عنوان يكي از مفيد ترين روغن هاي گياهي براي سلامتي شناخته شده است.

اما امروزه به دليل محبوبيت اين روغن در ميان مردم، متاسفانه برخي افراد سودجو دست به توليد روغن زيتون تقلبي و رقيق زده و با عنوان روغن زيتون اصل به فروش مي رسانند، روغن هايي كه از تركيب مقدار ناچيزي روغن زيتون طبيعي با ساير روغن ها به دست آمده يا بر اثر نگهداري نادرست و طولاني مدت خواص خود را از دست داده است.

اگر به دنبال خريد روغن زيتون اصل و طبيعي هستيد، در ادامه مطلب با ماهمراه شويد تا با روش هاي تشخيص روغن زيتون اصل و تقلبي بيشتر آشنا شويد.

روغن زيتون اصل را چگونه بشناسيم؟
اگرچه تشخيص روغن زيتون اصل كار چندان ساده اي نيست اما توجه به برخي نكات ظريف به ما كمك خواهد كرد تا احتمال خريد روغن زيتون تقلبي را تا حد زيادي كاهش دهيم. طعم و بوي روغن زيتون از مهم ترين مواردي است كه بايد به آن توجه شود:

1. بوي روغن زيتون اصل
بوي روغن زيتون فرابكر، قوي و شبيه عطر زيتون و سبزي است. از خريد روغن زيتون با طعم و بوي ماندگي، كپك زده، ترشيده و فلزي خودداري كنيد.

بهترين راه تشخيص بوي روغن زيتون اين است كه اندكي از آن (1 يا 2 قاشق غذاخوري) را داخل ليواني ريخته و درب آن را بپوشانيد. سپس ليوان را كمي بچرخانيد و براي 1 تا 2 دقيقه گرم كنيد. بيني خود را به ليوان نزديك كرده و آن را ببوييد، روغن زيتون اصل ممكن است بوي چمن تازه چيده شده، دارچين، ميوه هاي گرمسيري، ميوه زيتون سبز يا رسيده داشته باشد.

2. طعم و مزه روغن زيتون اصل
روغن زيتون اصل معمولا تلخ و تند است.

روغن فرابكر سرشار از آنتي اكسيدان و مواد مغذي براي تقويت سيستم ايمني بدن است. 

براي تشخيص طعم روغن زيتون مقداري از روغن را بچشيد، هنگامي كه روغن داخل دهان است از طريق دهان نفس كشيده و عمل بازدم را از طريق بيني انجام دهيد، سپس مقداري از روغن را قورت دهيد. اگر روغن زيتون، اصل باشد احساس تندي در گلو احساس خواهيد كرد، اين تندي ممكن است خيلي خفيف بوده يا آنقدر شديد باشد كه دچار سرفه شويد.

طعم روغن زيتون اصل تا حدودي تلخ نيز مي باشد كه به ميزان نارس بودن زيتون ها بستگي دارد، اگر روغن زيتون بسيار تلخ باشد از زيتون هاي نارس به دست آمده است. هرچه زيتون ها موقع برداشت بيشتر رسيده باشند تلخي روغن زيتون نيز كمتر خواهد بود.

نكته: اگر مقدار روغن زيتوني كه تست مي كنيد خيلي كم باشد طعم آن را تنها روي نوك زبان احساس خواهيد كرد، در حالي كه براي تشخيص درست لازم است مزه را در كل دهان و زبان متوجه شويد.

ساير نكاتي كه هنگام خريد روغن زيتون بايد به آن ها توجه داشته باشيد عبارتند از:

روغن زيتون با قرار گرفتن در معرض نور و گرما عطر و طعم خود را از دست مي دهد به همين دليل روغن زيتون اصل معمولا در بطري شيشه اي تيره رنگ نگهداري مي شود، توصيه مي شود از خريد روغن زيتون در ظروف روشن و مخصوصا پلاستيكي اجتناب كنيد.
از خريد روغن زيتون هاي ارزان خودداري كنيد زيرا هزينه توليد روغن زيتون فرابكر اصل گران است و با قيمت پايين به فروش نمي رسد، اگرچه قيمت بالاي روغن زيتون نيز اصل بودن آن را تضمين نمي كند.


روغن هاي زيتون خالص و تصفيه شده كه به عنوان “روغن زيتون” يا “روغن زيتون خالص” فروخته مي شوند كيفيت پاييني داشته و طعم كمتري نسبت به روغن زيتون اصل ويرجين دارند.
روغن زيتوني انتخاب كنيد كه كلمه “روغن زيتون فرابكر” يا “اكسترا ويرجين” روي آن درج شده باشد در اين صورت احتمال بيشتري دارد كه روغن زيتون اصل خريداري كرده باشيد.

نقطه دود روغن زيتون
روغن زيتون كهنه خريداري نكنيد و قبل از خريد به تاريخ برداشت توجه داشته باشيد، در صورتي كه تاريخ برداشت براي همان سال باشد روغن زيتون بسيار تازه است، اگرچه انتخاب روغن زيتون با تاريخ برداشت يك سال قبل نيز خريد خوبي خواهد بود. از خريد و مصرف روغن زيتون تاريخ گذشته خودداري كنيد.
در صورتي كه تاريخ برداشت روي بطري روغن زيتون درج نشده به تاريخ بسته بندي آن توجه كنيد. اگر روغن زيتون به درستي در كارخانه بسته بندي شده باشد بين 18 ماه تا دو سال بعد از تاريخ بسته بندي مي توان با خيال راحت از آن استفاده كرد.


طبق يك گفته قديمي، هرچه رنگ روغن زيتون سبزتر باشد كيفيت بهتري دارد. اگرجه رنگ روغن زيتون با توجه به نوع زيتون و ساير شرايط آماده سازي متفاوت خواهد بود اما روغن زيتون اصل و خوب معمولا در طيف رنگي بين سبز تا طلايي است.


3. آيا روغن زيتون اصل در يخچال سفت مي شود؟
2 تا 4 قاشق غذاخوري روغن زيتون را داخل بطري شيشه اي تميز بريزيد، درب آن را محكم ببنديد و بطري را به مدت 24 ساعت داخل يخچال قرار دهيد.

اگر بعد از اين مدت روغن زيتون، منجمد و از حالت مايع به جامد تبديل شود روغن تك غير اشباع و طبيعي است اما اگر روغن به حالت مايع باقي بماند روغن غير اشباع بوده و روغن زيتون اصل نيست.

منبع: ايلنا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۳۹:۵۵ توسط:zahra.i موضوع: نظرات (0)

خواص و مضرات روغن آفتابگردان

به گزارش گروه مجله سلامت خبرگزاري سلامت (طبنا)، روغن آفتابگردان يك روغن گياهي است كه از دانه‌هاي گياه آفتابگردان به دست مي‌آيد. اين روغن كاربردها و مصارف خوراكي و غيرخوراكي فراواني دارد.

باتوجه‌به نوع پالايش و تصفيۀ روغن آفتابگردان، مي‌توان از آن هم در پخت‌وپز و هم براي سرخ‌كردن استفاده كرد.

انواع روغن ‌هاي آفتابگردان
باتوجه‌به نوع فراوري و تصفيه، روغن‌هاي آفتابگردان انواع مختلفي دارند؛ اما، درمجموع براساس مقدار اسيدهاي چرب اصلي موجود در آن‌ها به چهار نوع زير تقسيم مي‌شوند:

اسيد لينولئيك بالا
اسيد اولئيك بالا
اسيد اولئيك متوسط
اسيد استئاريك و اسيد اولئيك بالا
انواع روغن هاي آفتابگردان مصارف متفاوتي دارند؛ براي مثال روغن حاوي اسيد استئاريك و اولئيك بالا براي پخت‌وپز خانگي مناسب نيست و بيشتر در مواد غذايي بسته‌بندي‌شده مثل شكلات و بستني استفاده مي‌شود.

روغن آفتابگردان پالايش شده چيست؟
شايد اين سؤال براي شما پيش آمده باشد كه، روغن آفتابگردان پالايش شده چيست. براي تهيۀ روغن، از يك دانه يا گياه، از روش‌هاي مختلفي مانند فشردن استفاده مي‌شود. در مرحلۀ اول يك روغن خام به دست مي‌آيد. اين روغن خام ممكن است حاوي مواد مختلفي باشد.

در فرايند پالايش يا تصفيۀ روغن، موادي از روغن حذف يا به آن اضافه مي‌شوند. يكي از تغييراتي كه در پالايش روغن روي آن انجام مي‌گيرد خنثي كردن بو و مزۀ روغن است.

روغن آفتابگردان چه خواصي دارد؟
تا اينجا ديديم كه روغن آفتابگردان چيست، حال ببينيم روغن آفتابگردان چه خواصي دارد. روغن آفتابگردان حاوي ويتامين E و K، اسيدهاي چرب اشباع، اسيدهاي چرب با يك كربن اشباع‌نشده و اسيدهاي چرب با چند كربن اشباع‌نشده است كه ميزان آن‌ها در انواع روغن‌هاي آفتابگردان تفاوت دارد.

خواص روغن آفتابگردان در انواع مختلف اين روغن تفاوت دارد. در واقع شايد بتوان گفت سالم‌ترين نوع روغن آفتابگردان فرابكر نوع با اسيد اولئيك بالا است كه يك اسيد چرب با يك كربن اشباع‌نشده است. مصرف اين روغن، در مقايسه با چربي‌هاي اشباع‌شده، مي‌تواند با كاهش سطح كلسترول بد و كاهش ريسك بيماري‌هاي قلب و عروق همراه باشد.

1_خواص روغن آفتابگردان براي پوست صورت:

از مهم‌ترين خواص روغن آفتابگردان براي پوست صورت مي‌توان آكنه‌زا نبودن آن را نام برد. اين مورد از خواص روغن آفتابگردان باعث مي‌شود كه منافذ پوست مسدود نشوند و همچنين روغن به‌راحتي جذب شود. بنابراين روغن آفتابگردان، روغني مناسب براي مواد آرايشي و درماني پوست به شمار مي‌رود.

2_روغن آفتابگردان براي دور چشم:

روغن آفتابگردان براي دور چشم نيز مفيد است. اين روغن با داشتن ويتامين E، كه يك آنتي‌اكسيدان قوي است، از پوست در برابر راديكال‌هاي آزاد و پيري زودرس و چين‌وچروك محافظت مي‌كند.

3_استفاده موضعي روغن آفتابگردان به كاهش التهاب پوست و افزايش رطوبت آن كمك مي‌كند؛ بنابراين، براي افراد با پوست خشك يا مبتلابه اگزما بسيار مفيد است.

4_روغن آفتابگردان براي مو نيز مفيد است، چراكه با داشتن ويتامين E، باعث بهبود وضعيت پوست سر و فوليكول موها مي‌شود و همچنين با داشتن اسيد اولئيك باعث جلوگيري از شكستن موها و رشد بهتر آن‌ها مي‌شود.

5_روغن آفتابگردان حاوي خواص ضدالتهابي نيز هست كه باعث بهبود شورۀ سر و خارش ناشي از آن مي‌شود. همچنين اين روغن، با كمك به حفظ رطوبت موها، باعث افزايش حالت‌پذيري و درخشندگي موها مي‌شود.

6_روغن آفتابگردان در بارداري:
در دوران بارداري، تغذيه مادر تأثير مستقيمي بر سلامت جنين دارد و مادر بايد درمورد آنچه مصرف مي‌كند نهايت دقت را داشته باشد. روغن آفتابگردان در بارداري، به‌علت داشتن مقادير مناسبي از ويتامين E، باعث بهبود رطوبت پوست مي‌شوند.

همچنين اسيدهاي چرب مفيد در روغن آفتابگردان باعث بهبود سلامت عضلات و سيستم عصبي مي‌شوند. اين روغن مي‌تواند در بهبود يبوست دوران بارداري نيز مفيد باشد.

البته بايد توجه داشت كه، نبايد در مصرف اين روغن زياده‌روي شود و بهتر است از نوع غيرتراريخته و تصفيه‌شدۀ اين روغن استفاده شود.

ضرر روغن آفتابگردان

باوجود فوايد و خواصي كه براي روغن آفتابگردان ذكر شد، اين روغن ضررهايي نيز دارد. انواعي از روغن آفتابگردان، كه اسيد اولئيك آن‌ها بالا نيست، حاوي ميزان بيشتري از اسيدهاي چرب امگا 6 هستند.

اسيدهاي چرب امگا 3 و 6 هر دو براي بدن مفيد و ضروري هستند؛ اما، بايد در ميزان مصرفي آن‌ها تناسب وجود داشته باشد. درصورت بيشتربودن ميزان اسيدهاي چرب امگا 6 در رژيم غذايي مشكلاتي ايجاد مي‌شود كه مهم‌ترين آن‌ها افزايش التهاب است؛ شايد بتوان گفت مهم‌ترين ضرر روغن آفتابگردان همين مورد است.

در مقايسه با بسياري از روغن‌هاي گياهي ديگر، در زمان گرم‌كردن، روغن آفتابگردان بيشترين مقدار آلدئيدها را آزاد مي‌كند. آلدئيدها تركيباتي سمي هستند كه در اثر اكسيده‌شدن روغن در دماي بالا ايجاد مي‌شوند و مي‌توانند باعث آسيب به سلول‌هاي بدن و افزايش بيماري‌هاي قلبي و عصبي شوند.

هرچه روغن بيشتر گرم شود، مدت بيشتري گرم بماند و دفعات بيشتري گرم شود تركيبات آلدئيدي بيشتري توليد مي‌شوند. ديگر ضرر روغن آفتابگردان افزايش وزن است. تمامي روغن‌ها درصورتي‌كه بيشتر از نياز مصرف شوند باعث افزايش وزن مي‌شوند.

منبع: طبنا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۹:۱۲ توسط:zahra.i موضوع: نظرات (0)